Selecteer een pagina

LOEK! Online

Slimmer, beter en goedkoper gebouwen beheren. Dat kan vanaf nu. LOEK! verbindt uw installaties, apparatuur en sensoren aan www.loekonline.nl, hét digitale eco-systeem voor de vastgoedbranche, en laat ze rechtstreeks communiceren met uw leveranciers.

Denk aan de verwarming, koeling, lift, brandmeldinstallatie, maar ook aan de koffie- of vendormachine. Elke installatie geeft bij de verantwoordelijke leverancier direct aan als er onderhoud nodig is en houdt ook alle betrokken partijen op de hoogte over de afwikkeling van deze opdrachten. Geheel zelfstandig, veilig en verifieerbaar en elke transactie onweerlegbaar opgeslagen. Zo bespaart u heel veel tijd en en geld, wat u kunt besteden aan andere zaken.

LOEK! is niet zomaar een idee. Deze gloednieuwe kijk op gebouwenbeheer is getriggerd door meer dan 30 jaar praktijkervaring. Vanuit de gedachte dat er heel veel tijd, geld en energie bespaard kan worden, als alle partijen op een makkelijke en slimme manier zouden kunnen samenwerken, alle activiteiten zouden geïnitieerd worden vanuit het gebouw of installaties zelf en alle informatie zou worden opgeslagen in een digitaal gebouwdossier.

Bedenker en oprichter Kees van Iwaarden (1965) startte zijn carrière meer dan 30 jaar geleden als verkoper van dakonderhoud en heeft de wereld van vastgoed nooit meer verlaten. Jarenlang had hij dagelijks contact met woningcorporaties, gemeenten en (ver)huurders. En later, als eigenaar van zijn eigen bedrijf, kwamen daar vastgoedbeleggers en -beheerders bij. Hij zag hoeveel dubbel werk er werd gedaan, hoe druk iedereen in de keten met allerlei kleine handelingen bezig was en signaleerde met regelmaat ontevredenheid bij alle partijen. 

Dat kan beter, meende Kees en startte in 2014 met de ontwikkeling van loekonline.nl. Een online platform, waar alle partijen in een veilig en digitaal eco-systeem, slim met elkaar kunnen samenwerken. Waar alle informatie over het gebouw wordt opgeslagen in een digitaal gebouwendossier. Aangesloten op een blockchain netwerk, waardoor alle betrokken partijen altijd beschikking hebben over de laatste informatie.