Selecteer een pagina

Nieuws

Het eerste TechMorrow event wordt groot(s). Wij hosten in het hart van de Provada beurs (4, 5 en 6 juni in RAI Amsterdam, centraal in Hal 10) een plein van 210 vierkante meter met een brede groep van partners. Gezamenlijk laten we gedurende drie dagen zien wat er morgen allemaal al kan. Welke fantastische oplossingen al bedacht zijn door anderen en morgen toepasbaar zijn voor u. Natuurlijk zijn we ook op zoek naar de ontwikkelingen en opgave die we mogelijk nog niet kennen. Door het organiseren van korte pitches, innovatietafels en dialoogsessies met de markt gaan we ook gedurende de Provada weer flinke stappen zetten: Samen! Wij verheugen ons enorm op de start van een lange reeks TechMorrow-events. 

Termen als blockchain, circulariteit en robotica zijn hip. Innoveren en digitaliseren is een trend. Maar welke bedrijven brengen dit nu echt in de praktijk? Een van de Nederlandse grootbanken laat zien dat ze hun innovatie ambitie serieus nemen: ING Real Estate Finance en LOEK! hebben afgesproken dat zij samen een innovatie traject ingaan om oplossingen te ontwikkelen voor de vastgoedbranche. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt?

Hier kunt u het volledige artikel lezen!

LOEK! op PROVADA met Remeha

Betonbarons en vastgoedmagnaten krijgen het nog makkelijker en kunnen nog meer rendement uit hun gebouwen halen, wanneer zij hun processen digitaliseren en optimaliseren. LOEK biedt een digitaal platform waarop dit mogelijk wordt. Muziek in de oren van de bezoekers van de Provada.

Kees van Iwaarden, de bedenker en oprichter van LOEK!, heeft een droom, namelijk dat gebouwen zichzelf gaan beheren. Momenteel worden er twee interessante pilots uitgevoerd, waarbij installaties van gebouwen zichzelf gaan beheren, wat leidt tot een besparing van gemiddeld 40% voor de gehele keten en 80% voor de gebouwbeheerder.

Tijdens de Provada worden er 3 tech-talks gehouden, waarbij verslag wordt gedaan over deze pilots. Er wordt verslag gedaan over een pilot die wordt uitgevoerd in samenwerking met Deloitte Consulting NL en er wordt verslag gedaan over een pilot die wordt uitgevoerd in samenwerking met RdB Real Estate en Remeha.

TechTalks – Programma TechMorrow plein

Tijdens de Provada zal op het TechMorrow plein een bomvol programma plaatsvinden in de vorm van presentaties. De presentaties zijn onderdeel van de thematisering van het plein, zullen uw kennis verrijken en worden verzorgd door de TechMorrow partners en het Urban Mining Collective. 

U vindt het TechMorrow plein in hal 10, stand 29. We kijken uit naar uw komst. See You TechMorrow!

Techmorrow partners

De Provada staat voor de deur en het TechMorrow plein begint steeds meer vorm te krijgen. We kunnen u verblijden met het nieuws dat we de afgelopen dagen enkele partijen aan ons hebben weten te binden die de thema’s die op het plein centraal staan versterken. Octo en Plugwise zullen het thema technologisering versterken. Urbricks is een initiatief van Steenfabriek Douveren. Zij zullen tijdens de Provada naar buiten treden met hun circulaire baksteen. Benieuwd naar deze bedrijven? Neem een kijkje op de website en kom meer te weten over deze bedrijven. 

Michel Baars bij BNR Radio

Tijdens de Provada zullen er op het TechMorrow plein drie hoofdthema’s centraal staan namelijk Digitalisering, Robotisering en Circulariteit. Deze belangrijke ontwikkelingen in de bebouwde omgeving zullen bijdragen aan de versnelling van een circulaire economie.

Michel Baars (directeur en oprichter van New Horizon) licht tijdens een interview op BNR Nieuws radio deze drie hoofdthema’s toe. Het volledige interview met Roelof Hemmen kunt u hier beluisteren.

 

 

 

Circulaire ontwerp-principes

Michel Baars zal samen met Mantijn van Leeuwen (NIBE), Druk van Loon (Heembouw) en Alijd van Doorn (Habeon) een interactieve sessie gericht op praktijkervaringen organiseren tijdens de Provada 2019. 

Het ministerie van BZK heeft een verlaging aangekondigd van de milieuprestatie-eis (MPG-eis) om verdere duurzame materiaalkeuzes af te dwingen. Deze zal in de periode tot 2030 moeten worden gehalveerd. Al op 1 januari 2021 is een verlaging van de grenswaarde van 1,0 naar 0,8 voorzien. Verdere aanscherping naar 0,5 zal daarna plaatsvinden.

Benieuwd wanneer deze bijeenkomst plaatsvindt? Zie hier het volledig programma van de bijeenkomst!